Мільйонні схеми одеських чиновників: НАБУ передає до суду 70 томів справи

Мільйонні схеми одеських чиновників: НАБУ передає до суду 70 томів справи
Детективи здійснили 130 допитів фігурантів справи та свідків
фото: Facebook

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування справи про заволодіння 131 млн грн групою посадовців Одеської міськради та місцевих підприємців.

Як повідомляє пресслужба НАБУ, шість підозрюваних мають ознайомитися з матеріалами слідства. Після цього справу скерують до суду.

Детективи НАБУ встановили, що у 2016 році міська рада викупила в комерційної структури понад 6 тис. кв. м нежитлової нерухомості на 141 га для розширення площі кладовища «Західне». Ціну питання – понад 146 млн грн – визначили нібито за результатами незалежної оцінки. Однак згодом експертиза встановила справжню ціну будівель та споруд – близько 16 млн грн, тобто на понад 130 млн грн менше.

На розгляд суду буде передано 70 томів матеріалів розслідування, що тривало 33 місяці. Детективи здійснили 130 допитів фігурантів справи та свідків. Слідство інкримінує скоєння злочину трьом посадовцям Одеської міськради, засновнику приватної компанії (він був продавцем нерухомості), а також керівнику і засновнику однієї з комерційних компаній та оцінювачу майна.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України підтвердило закриття одного з кримінальних проваджень, фігурантом якого був п’ятий президент України Петро Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: