МЗС обурене спробами втручання Болгарії у внутрішні справи України

МЗС обурене спробами втручання Болгарії у внутрішні справи України
Болгарія протестує щодо адмінреформи Болградського району Одещини

Питання Болградського району буде вирішено відповідно до українського законодавства з урахуванням позиції місцевих жителів, зазначили в МЗС

Міністерство закордонних справ України висловило протест через те, що болгарський парламент — Народні збори — ухвалив постанову щодо адміністративно-територіальної реформи в Україні, у якій закликав український уряд переглянути рішення про розділення Болградського району Одеської області, де проживають болгари.

Про це повідомили в пресслужбі МЗС України.

«Для нас абсолютно неприйнятні спроби втручання іноземної держави у внутрішні справи України», — йдеться у повідомленні.

Водночас у МЗС зазначили, що захист прав і свобод представників усіх нацменшин, зокрема й болгарської, є одним з пріоритетів діяльності української влади і здійснюється згідно з Рамковою конвенцією Ради Європи про захист національних меншин 1995 року.

«Питання Болградського району буде вирішено відповідно до українського законодавства з урахуванням позиції місцевих жителів, у т. ч. чисельної болгарської громади», — повідомили у міністерстві.

Раніше уряд Болгарії ухвалив декларацію про адміністративно-територіальної реформи в Україні та захист прав і цілісності болгарської громади. Так, уряд виступив проти відокремлення Болградського району Одеської області.

Відзначимо, що мова йде про рішення уряду України розділити Болградський район Одеської області на кілька територіальних громад.

До слова, напередодні повідомлялося, що Болгарія надасть гуманітарну допомогу українським медикам

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: