На Одещині медики екстреної допомоги пройшли навчання за новою системою

На Одещині медики екстреної допомоги пройшли навчання за новою системою

Єдину диспетчерську службу швидкої допомоги було поширено на всю Одеську область

В Одеській області 150 працівників служби екстреної медичної допомоги пройшли навчання та відпрацювали практичні навички передачі ЕКГ за допомогою телеметричного пристрою у консультативний телемедичний центр Єдиної оперативної диспетчерської служби «103». Про це повідомила директор КУ «Одеський обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олена Теряєва.

«Таке навчання вже пройшли бригади екстреної медичної допомоги Арцизької та Ізмаїльської станцій швидкої медичної допомоги. Тренінг триває у Білгород-Дністровському. Зазначу, в Одеській області всі 175 бригад «швидкої» оснащено електрокардіографами з телеметричним пристроєм, тому ці знання є неймовірно важливими. Оперативна консультативна допомога у діагностиці гострого коронарного синдрому дозволяє оптимально визначити, у який медичний заклад потрібно доправити пацієнта. Це рятує життя», — підкреслила Олена Теряєва.

Вона також наголосила, що трохи більше, ніж за три місяці функціонування ЄОДС Одеської області, бригади екстреної медичної допомоги виїжджали на виклики мешканців регіону близько 98 тисяч разів. За цей період до медичних установ було доправлено понад 21 тисячу хворих.

Зазначимо, роботу Єдиної диспетчерської служби швидкої допомоги 19 червня було поширено на всю Одеську область. ЇЇ функціонування зменшує час прибуття бригади медиків до пацієнта завдяки автоматизації прийому викликів, електронному контролю всіх етапів надання швидкої допомоги, а також оптимізації управління ресурсами. 

Нагадаємо, підвищення якості медичних послуг в Одеській області є одним з пріоритетних напрямків реалізації Стратегічного плану дій Максима Степанова «Розумний регіон» на 2017–2019 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: