На Одещині вчинено замах на відомого кримінального «авторитета»

На Одещині вчинено замах на відомого кримінального «авторитета»

«Авторитета» поранили, коли він виходив зі спортзалу

«Авторитета» поранили, коли він виходив зі спортзалу

Потерпілим від вечірньої стрілянини у місті Рені Одеської області є Віталій Варивода на прізвисько «Кіп’яток».

Про це з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах розповідає одеська інтернетгазета Думская.net.

«Авторитета» поранили, коли він виходив зі спортзалу. Кілер, який під’їхав на автомобілі BMW, стріляв з бойового пістолета. У Вариводи вогнепальні поранення ноги і грудної клітини.

Варивода – колишній митник, колишній член злочинного угруповання Віталія Маріянчука («Бухгалтера»), якому приписують вбивства на замовлення головного редактора «Вечірньої Одеси» Бориса Дерев’янка, голови арбітражного суду Бориса Віхрова, президента компанії «Біпа-Мода» Аркадія Табачника, соратників і друзів Едуарда Гурвіца Сергія Варламова та Ігоря Свободи.

«Варивода-»Кіп’яток», крім іншого, замішаний в кількох резонансних викраденнях. Він був засуджений, але на відміну від лідера банди на обмежений термін, який скоротили за «законом Савченко», й не так давно вийшов на волю. Нині він входить до угрупування Олега Попеску, відомого на прізвисько «Олег Ренійський Румун», – зазначає видання.

У 1990-х роках «бригада» Попеску входила в якості окремої ланки у великій синдикат кілерів Маріянчука. Південне крило синдикату під керівництвом Попеску постачало до Одеси виконавців замовних вбивств.

На початку 2000-х Олег Попеску був затриманий, але незабаром загадковим чином опинився на волі і втік до Румунії, де і перебуває досі. Він влаштувався в Галаці під прізвищем Різе. Оголошений у міжнародний розшук за підозрою в бандитизмі. Внесений до бази даних Інтерполу.

«Втікши в Румунію, «Олег Ренійський» зовсім не втратив свого впливу на південно-західні райони Одеської області – Ренійський та Ізмаїльський. З середини 2000-х вся тамтешня бізнес- і політичної еліти хоча б раз на рік їздить на уклін до Попеску в Галац», – підсумовує Думская.net.

Нагадаємо, ввечері у п’ятницю, 2 жовтня 2020 року, 50-річний житель міста Рені, що на Одещині, отримав вогнепальне поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: