На Одещині у відкрите море на навчання вирушив фрегат «Гетьман Сагайдачний»

На Одещині у відкрите море на навчання вирушив фрегат «Гетьман Сагайдачний»

Група військових кораблів відпрацює стрільбу по надводних мішенях, протидиверсійну діяльність та заходи з протиповітряної оборони

Флагман українських Військово-Морських Сил фрегат «Гетьман Сагайдачний» покинув Одеський порт. Протягом декількох днів у відкритому морі будуть проводитися маневри в складі тактичної групи за участю морської авіації.

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» вирушив у відкрите море. Разом з ним - два малі броньовані катери «Бердянськ» та «Аккерман».

Цікаво, що вперше ми побачили на борту фрегата новий тактичний номер, який відповідає стандартам НАТО. Відтепер, замість колишнього U130, красується натовську F130. «Гюрза» також поміняли індекс - замість букви U на них з'явилися P174 і P175.

«Гетьман» разом з «москітами» проведе спільне маневрування з відпрацюванням методів бойового застосування, а також навички передачі малих вантажів на ходу. В ході навчань фрегату чекають стрільби артилерією головного калібру по морським мішенях, катери також займуться стрілецькою підготовкою.

В ході підготовки до майбутніх міжнародних навчань «Сібріз-2018» морська авіація Сакської бригади відпрацює злети і посадки на палубу вертольотами Ка-27, а екіпаж флагмана займеться протиповітряною обороною від нальотів умовного противника. Також будуть проведені навчання з протидиверсійної підготовки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: