На Одещині забудовник ошукав інвесторів на 26 млн грн

На Одещині забудовник ошукав інвесторів на 26 млн грн

Будівельна афера в Одеській області

Правоохоронці ліквідували злочинну схему привласнення коштів ошуканих інвесторів житлового комплексу в Овідіопольському районі Одещини.

Про це інформує прес-служба прокуратури в Одеській області, повідомляє «Главком».

«Керівник будівельної фірми деякий час переховувався від слідства та завдяки вжитим заходам правоохоронними органами його затримано», - повідомляють в прокуратурі.

Місцева прокуратура повідомила про підозру 63-річному посадовцю у привласненні майна шляхом зловживання службовим становимщем (ч. 4, 5 ст.191 КК України). Зараз він знаходиться під цілодобовим домашнім арештом із застосуванням засобів електронного контролю.

«Правоохоронці з’ясували, що на посаді директора та керуючого санацією підприємства у 2005-2017 роках він особисто укладав та надавав доручення на укладення більш ніж 200 договорів пайової участі із громадянами, бажаючими придбати житло у багатоповерхівці у с. Лиманка (колишнє Мізікевича) в Овідіопольському районі», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що договірні умови будівництва житлового будинку керівник фірми не виконав, а кошти інвесторів розтратив. За висновками експертів готовність будівницва – 73 відсотки.

Таким чином від злочинних дій недобросовісного забудовника постраждало більш ніж 200 громадян, а розмір шкоди – привласнених пайових внесків становить понад 26 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: