Начальник поліції Одеси і його заступник відправили в лікарню власника торгової точки (відео)

Начальник поліції Одеси і його заступник відправили в лікарню власника торгової точки (відео)
Поліцейські вирішили затримати і доставити Юрочкіна в відділення. Застосували фізичну силу і повалили його на землю
Скріншот з відео

У постраждалого діагностували розтягнення плечових сухожилок і струс мозку

Одеський підприємець Петро Юрочкін потрапив до лікарні після спілкування з начальником патрульної поліції Одеської області Олександром Гостищевим і його заступником Володимиром Калина.

Інцидент стався вчора на пляжній набережній в районі 10-ї станції Великого Фонтану, передає кореспондент «Думської».

Правоохоронці прибули туди перевіряти, як дотримуються заходи карантину. Зокрема, їх цікавила торгівля в прибережній зоні. Вони визнали, що така торгівля заборонена, і вирішили суворо покарати порушників карантину.

Незважаючи на те, що у постанові Кабміну №211, не згадується торгівля кулінарією без прийому відвідувачів (а щодо громадян діє т.зв. заборонний принцип: все, що не заборонено, дозволено), поліцейські вирішили зупинити роботу кіоску, в якому продавали чай, каву та інші продукти харчування на винос (літній майданчик був зачинений).

Вони зажадали документи на право торгівлі у працівника об’єкта (тобто почали проводити перевірку), а потім викликали власника і наказали припинити торгівлю.

Власник точки Петро Юрочкін прибув на місце, причому в медичній масці, пред’явив паспорт і документи на право торгівлі. На цілком резонне питання підприємця щодо причин закриття поліцейські чітко відповісти не змогли.

«Ви порушуєте правила карантину!» – заявили вони.

Замість того, щоб роз’яснити суть правопорушення і на місці скласти адміністративний протокол, як того вимагає закон, вони вирішили затримати і доставити Юрочкіна в відділення. Застосували фізичну силу і повалили його на землю.

Як бачимо, застосування сили нічим обґрунтовано не було.

Відео групи «Одеса і все що її стосується – Краще місто на землі. Odessa»

Наручників у них при собі не виявилося. Протягом 15 хвилин двоє поліцейських буквально сиділи верхи на підприємцеві і чекали, коли наручники підвезуть. В результаті Юрочкін потрапив до лікарні.

«Думській» він розповів, що у нього діагностували розтягнення плечових сухожилок і струс мозку.

За словами підприємця, Калина прослідував за ним в лікарню і вже в швидкої намагався зробити те, що повинен був зробити прямо на місці, – скласти протокол за статтею 44-3 КУпАП. Як показує судова практика, по всій країні суди сотнями скасовують і повертають такі необґрунтовано виписані протоколи.

Ми зв’язалися з капітаном поліції Гостищевим, але він коментувати те, що трапилося відмовився.

На думку редакції, ніяких законних підстав забороняти торговельну діяльність продуктами харчування на винос у поліцейських не було, як не було і підстав застосовувати силу до людини, який просто вимагав дотримання процедури і його прав.
Є всі підстави припускати, що на тлі пандемії українська поліція повністю втратила орієнтацію в просторі і вирішила, що отримала індульгенцію на повне беззаконня під виглядом «боротьби з коронавірусом».

Нагадаємо, порушники карантину, які не можуть сплатити високий штраф, ризикують втратити майно.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: