Німецькі медики дістали кулю з легень одеського активіста Михайлика

Німецькі медики дістали кулю з легень одеського активіста Михайлика
Одеського активіста Олега Михайлика прооперували в Німеччині

Кулю передали до Мюнхенського інституту кримінальної медицини, де проведуть незалежну експертизу

Активісту, очільнику одеського осередку партії «Сила людей» Олегу Михайлику у Німеччині зробили операцію та дістали кулю з легені, якою його поранили 22 вересня 2018 року. У поліції заявили, що усі матеріали, необхідні для долучення кулі до справи, німецькій стороні передали. Операцію Михайлику зробили 11 січня.

Нацполіція запевнила, що підготувала пакет документів та скерувала їх до Генпрокуратури 10 січня (тобто за день до операції). А станом на 11 січня документи вже отримала німецька сторона.

«На цей час всі матеріали отримані компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина», — зазначили в поліції.

«Задля збереження речового доказу поліцейські отримали рішення суду щодо вилучення кулі та необхідної медичної документації компетентними органами Німеччини, 11 січня, за інформацією іноземних колег, операцію проведено, кулю – вилучено», - повідомили правоохоронці.

c7cc70d-mykhaylyk2Пробите кулею ребро (ліворуч) та сама куля (праворуч)

На Михайлика вчинили замах 22 вересня, у нього вистрелили в центрі Одеси біля перехрестя вулиць Єврейської та Осипова – неподалік будинку, де він мешкає, та за кілька десятків метрів від будівлі головного управління Нацполіції Одеської області. Куля протаранила наскрізь ліву руку та груди жертви, застрягши в лівій легені, не влучивши в серце. Активісту порадили дочекатися, доки розірвана легеня загоїться, а вже тоді зробити операцію.

22 вересня Михайлик брав участь в акції проти незаконної забудови на Ланжероні біля дельфінарію, яку веде депутат міськради Андрій Кисловський.

Як повідомлялося, одеські правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика. 27 вересня суд взяв їх під варту.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: