Новий метод боротьби з амброзією освоює одеський Міськзелентрест

Новий метод боротьби з амброзією освоює одеський Міськзелентрест

Фахівці КП «Міськзелентрест» для боротьби з амброзією апробують новий для нашого міста екологічний метод: алергенний бур'ян знищують за допомогою Бішофіту

Співробітники одеського комунального підприємства «Міськзелентрест» з року в рік для знищення алергенного бур'яну виконували роботи з його знищенню за рахунок викошування амброзії під корінь. 

На сьогодні існує більш ефективний і екологічно безпечний спосіб боротьби з цим бур'яном, хоча і досить витратний. 
У Херсоні, Запоріжжі, Дніпропетровську та на території Одеського аеропорту цей метод використовують уже давно. 
Для винищення амброзії застосовують препарат Бішофіт, розпорошуючи його за допомогою спеціальної гармати. Потрапляючи на листя молодих рослин, Бішофіт проникає в середину і викликає дуже швидке їх в'янення. 
При такій обробці амброзії на початку її цвітіння рослина втрачає здатність до розмноження і більше не викликає алергічних реакцій у людей. 

До переваг такого способу є природне походження Бішофіту. Це мінерал, який не містить гербіцидів, а для людей не тільки безпечний, але й цілющий. Також препарат має пожежо- та вибухобезпечні властивості, не створює в повітрі і стічних водах токсичних з'єднань. 

Комунальним підприємством «Міськзелентрест» закуплено 4 гармати для розпилення цього препарату і невелика пробна партія Бішофіту для випробувань.

Сьогодні, 6 червня 2018 року, дію препарату продемонстрували одеським журналістам. Невелику ділянку масового зростання алергенного бур'яну було оброблено бішофітом. 

Для розпилення цього препарату на території Одеси комунальне підприємство «Міськзелентрест» буде використовувати 4 гармати і першу пробну партію Бішофіту. 

Надалі для застосування цього методу буде потрібно виділення додаткового фінансування.

Виконання зазначених робіт знаходиться на постійному контролі першого віце-мера Одеси Анатолія Орловського.

 Амброзія полинолиста (лат. Ambrósia artemisiifólia) - злісний бур'ян, який добре пристосовується, розвиває потужну кореневу систему і надземну масу, за зовнішнім виглядом нагадує полин. 

Амброзія полинолиста – дуже живучий бур'ян, пристосовується до будь-яких умов, стрижневий корінь якого може проникати на глибину до 4м. 

Амброзія розмножується в основному насінням, окремі екземпляри продукують до 80 - 150 тис. насінин. Свіжозібрані насінини не проростають, знаходяться в стані спокою, який становить від 4 до 6 місяців. Тривалість вторинного спокою насіння становить 5 - 40 років і більше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: