Об'єднання громад: сім сільрад дали згоду приєднатися до Захарівці

Об'єднання громад: сім сільрад дали згоду приєднатися до Захарівці

Три села - відмовилися

Мешканці сільрад Захарівського району Одеської області взяли участь в громадських слуханнях з питання добровільного об'єднання громад з центром в Захарівці.

Всі збори в селах відвідувала робоча група в складі заступників голів райдержадміністрації, райради, Захарівське селищної ради, керівників фінансового управління, установ медицини, освіти і культури району.

Чиновники пояснювали місцевим жителям нюанси життєдіяльності в новій громаді і відповідали на запитання присутніх. Більшість зборів проходили бурхливо - прихильники і противники цієї реформи відстоювали свої точки зору.

За підсумками громадських слухань 7 сільських рад все-таки дали однозначну згоду на приєднання до Захарівці. Нова об'єднана громада буде складатися з Василівського Осиповського, Войнічанского, Мар'янівського, карабановской, Оніловского і Новозаріцьке сільрад.

Жителі Росіянівка і Павлівки під час зборів з чиновниками навіть не ставили питання на голосування, взявши час ще подумати. Через кілька днів вони провели повторну сходку сіл без участі робочої групи і проголосували проти об'єднання.

А жителі села Перехрестове в цей раз взагалі не проводили зборів. Вони мали намір створити окрему громаду, об'єднавшись з сусідніми селами Онилове і Новозаріцьке, проте дані сільради вирішили приєднатися до Захарівці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: