Одесити у 2018 році заощадили понад 21 мільйон гривень завдяки програмі «Доступні ліки»

Одесити у 2018 році заощадили понад 21 мільйон гривень завдяки програмі «Доступні ліки»

Понад 80 тисяч одеситів за минулий рік скористалися програмою «Доступні ліки»

Департамент охорони здоров'я Одеської міської ради у 2018 році провів успішну роботу з реалізації урядової програми «Доступні ліки». В рамках Програми всім пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом II типу і бронхіальною астмою надавалася можливість отримувати лікарські препарати безкоштовно або з незначною доплатою. До Програми включено 261 препарат, 59 з яких є безкоштовними для пацієнтів. 

Протягом минулого року сімейними лікарями Одеси виписані 281 155 рецептів за програмою «Доступні ліки». Найбільша кількість рецептів виписані сімейними лікарями ЦПМСП №4 - 41 711. Більшість рецептів виписані пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями - близько 80% від загальної кількості. 

За минулий рік державною програмою «Доступні ліки» скористалися 80 397 одеситів, які сумарно заощадили 21,2 мільйона гривень при купівлі медикаментів. 

У програмі «Доступні ліки» у 2018 році брали участь усі Центри первинної медико-санітарної допомоги Одеси. Пацієнту необхідно звернутися до свого сімейного лікаря для отримання рецепта і потім за рецептом отримати ліки безкоштовно або з частковою оплатою вартості в будь-якій з аптек, з якою укладено договір у даного ЦПМСП. 

У 2019 Міністерство охорони здоров'я України планує внести зміни в роботу програми «Доступні ліки» і перейти з паперових рецептів на електронні. За електронним рецептом пацієнт зможе отримати ліки незалежно від місця проживання в будь-якій аптеці, яка підпише договір з Національною службою здоров'я України. Система електронних рецептів дозволить значно скоротити час на виписку рецептів та автоматизувати звітність, а також буде більш зручною для пацієнтів, які зможуть отримати ліки в будь-якій аптеці, яка бере участь у Програмі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: