Одеситів запрошують пройти тест на інтеркультурне громадянство

Одеситів запрошують пройти тест на інтеркультурне громадянство

Пропонується взяти участь в електронному опитуванні на підтвердження статусу Одеси як міста з позитивним управлінням етнокультурним розмаїттям за європейськими стандартами в рамках Програми Ради Европи «Інтерекультурні міста» (ІСС)

Одеса – інтеркультурна гавань України, де проживають представники понад 130-ти національностей. З 2017 року місто увійшло до складу національної мережі інтеркультурних міст (далі – ICC-UА), що є частиною міжнародної Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста»

За оцінками європейських експертів Програми, Одеса показала загальний індекс інтеркультурності міста 70% та зайняла 17 місце серед 128 міст-учасників програми ІСС, серед яких Париж, Токіо, Монреаль. Крім того, Одеса посіла 12 місце серед міст з населенням понад 200 000 мешканців і 13 серед міст, де проживає понад 15% іноземних громадян. 

Участь міста в програмі ICC дає можливість розширити коло міжнародних зв'язків, користуватися ресурсами, експертною підтримкою і ноу-хау міжнародної та національної мереж, заявити про високий статус Одеси щодо роботи з розвитку соціальної і культурної сфер на рівні всіх міжнародних держав – понад 30 країн - учасників Програми (ЄС, Японії, Кореї, Канади, Мексики та ін.). 

Програма ІСС є практичним втіленням євроінтеграційних прагнень української держави і інноваційним прикладом Одеси як першого міста-мільйонника в Україні в позитивному управлінні етнокультурним розмаїттям за європейськими стандартами. 

Інтеркультурність - це можливість показати світові, що Одеса є багатокультурним містом, гармонійним і безпечним для туристичного відвідування і проживання абсолютно всіх людей незалежно від віросповідання, походження чи поглядів на життя. Це комфортне місце для реалізації бізнесу, втілення творчих проектів та наповнення самобутністю своєї культури. 

Запрошуємо всіх одеситів пройти тест на інтеркультурне громадянство. Тест розроблено у вигляді анонімного опитування в електронній формі. В опитувальнику немає правильних чи неправильних відповідей. Він дає змогу кожному оцінити в собі характеристики інтеркультурного громадянина

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: