Одеситів запрошують стати патронатними вихователями для дітей, які залишилися без опіки

Одеситів запрошують стати патронатними вихователями для дітей, які залишилися без опіки

В Одесі впроваджують сімейний патронат - проект з альтернативного догляду за дітьми, які залишилися без батьківського піклування

В рамках проекту Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» впроваджується послуга альтернативного догляду для дітей, які з різних причин тимчасово залишилися без батьківського піклування, - патронат над дитиною.

Впровадження проекту допоможе захистити дітей від психологічних травм внаслідок перебування в різних інституційних закладах. 

Велика частина дітей, які тимчасово залишаються без піклування батьків, будуть повертатися в свої сім'ї або влаштовуватися завдяки сімейним формам альтернативної опіки. 

Також реалізація проекту сприятиме зменшенню кількості дітей, які отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування (тобто дітей, які стали «соціальними сиротами»). 



В рамках проекту в Одесі організовано навчання за спеціальною програмою кандидатів у патронатні вихователі, фокус-групи за участю патронатних сімей, проведення клубу патронатних вихователів, супервізій та ін. 



Для отримання більш детальної інформації необхідно звертатися до Одеського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, розташованого за адресою: м Одеса, вул. І. Рабіна, 7 (контактні телефони: 784-92-67, 784-92-65). 

Проект реалізується за фінансової підтримки Посольства Великобританії в Україні та Всесвітнього дитячого фонду. Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання і реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання складних життєвих обставин дитиною, її батьками або іншими законними представниками. 
Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка внаслідок складних життєвих обставин тимчасово не може проживати разом з батьками / законними представниками, надання ій та її родині послуг, спрямованих на повернення в сім'ю відповідно до інтересів дитини. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: