Одеситка хвора на коронавірус перебувала у звичайній лікарні вісім днів, поки волонтери їй не зробили тест

Одеситка хвора на коронавірус перебувала у звичайній лікарні вісім днів, поки волонтери їй не зробили тест

Пандемія коронавірусу: про ситуацію, що склалася в Одесі та Одеській області

Десятки пацієнтів з пневмоніями надходять до лікарень Одеси та області, але їх забороняють тестувати на коронавірус. Не всім медикам видають необхідні засоби індивідуального захисту і забороняють відкрито говорити про потреби.

Про це заявила лідер волонтерської групи «Корпорація Монстрів» Катерина Ножевнікова.

«Я отримала за сьогоднішній день десятки повідомлень від лікарів. Про пневмонії, неясної етіології, які заповнюють лікарні міста і області. Про те, що не дозволяють робити тестування (ПЛР та експрес) згідно наказу 663 при відсутності у пацієнта епідеміологічного Аналізу та перебування в контактній країні. Про те, що швидкої допомоги заборонили викладати фотографії в соцмережі і повідомляти про те, чим і як вони забезпечені», - повідомляє громадський діяч.

Також вона зазначає, що в обласну лікарню привезли жінку з двосторонньою полісегментарною пневмонією, яку відмовилися госпіталізувати і тестувати в інфекціонку, тому що «вона не була за кордоном».

«Про чоловіка в районній лікарні, у якого ввечері піднялася температура а вже вранці сатурація була 56 Відсотків і через годину зупинка серця. Реанімували 11 осіб. Всі лікарі тепер, по суті, контактні. Але хто ж знає на що хворий пацієнт - тестів як не було так і немає.

У 10-й лікарні жінка з пневмонією лежала 8 днів. Переведена в інфекціонку підтверджений COVID-19. Питання що з лікарями в десятій? Скільки змін контактували з пацієнтом? Хто їх ізолював?
Відповідей немає ...», - написала Катерина.

Це - маска-респіратор, яку видали деяким лікарям на швидкій. Нагадаємо, що за даними ВООЗ ганчіркова маска не забезпечує належного захисту від коронавируса. Фото: Катерини НожевніковойЦе - маска-респіратор, яку видали деяким лікарям на швидкій. Нагадаємо, що за даними ВООЗ ганчіркова маска не забезпечує належного захисту від коронавируса. Фото: Катерини Ножевніковой

«Дорогі наші лікарі. Виходьте в ефір будь ласка так, як зробила ваша Колега з лікарні номер 5. Пора говорити вголос. Зараз і ваше життя і наша залежить від вашої мужності прямо сказати правду і не бояться!!!

Так вийшло, що тепер все залежить від вас. І Ми не впораємося без вашої підтримки.
Але ви до сих пір не зрозуміли, що боротися потрібно і за себе теж. Самим. А ті, хто повинен вас забезпечити всім досі не зрозуміли, що полетіти на літаку лікується в іншу країну не вийде ..

А тепер звернення до влади. Якщо ви не наведете порядок в процесі, не включите Всю силу адміністративної машини і не почнете щось робити - всі наші зусилля будуть безглузді ...», - звернулась до лікарів активістка.

Нагадаємо, «Корпорація монстрів» першою почала закуповувати і продовжує забезпечувати лікарні і медиків обладнанням і засобами захисту для медиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: