Одеська область отримала майже 64 мільйони гривень на енергоефективність

Одеська область отримала майже 64 мільйони гривень на енергоефективність

На реалізацію заходів регіональної програми енергоефективності в Одеській області на 2018 рік виділили 63,9 мільйонів гривень з обласного бюджету розвитку.

Відповідне рішення прийнято під час сесії Одеської обласної ради. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.

«В комунальних закладах та установах регіону продовжуються заходи з енергоефективності. З бюджету розвитку Одеської області на 2018 рік на їх реалізацію виділено майже 64 мільйони гривень. Завдяки цим коштам, зокрема, в регіоні продовжаться роботи з модернізації котельного та теплотехнічного обладнання, термомодернізації та утеплення будівель. У Програмі враховані всі райони Одеської області. Її виконання дасть змогу зекономити витрати на енергетичні ресурси, в середньому, на 18%”, - зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.


Зазначимо, як стало відомо, Кабінет міністрів України спрямував 400 мільйонів гривень на урядову програму з енергоефективності, яку називають «теплі кредити». Втричі, у порівнянні з минулим роком, збільшено фінансову підтримку для ОСББ/ЖБК. Незабаром програма запрацює у державних банках.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Одеська область першою в країні розробила енергетичний план на 2018-2022 роки. Він представляє собою покрокову стратегію з розвитку альтернативної енергетики, питання утилізації побутових відходів, а також підвищення енергоефективності в різних секторах господарювання. Очікується, що при впровадженні цих заходів до 2022 року мешканці області зекономлять близько 2,6 мільярдів гривень при оплаті комунальних послуг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: