Одеські медики нагадують про необхідність вакцинації від кору

Одеські медики нагадують про необхідність вакцинації від кору

В Одесі відбувається зростання захворюваності на кір, ГРВІ та грип. Вакцина від кору, паротиту та краснухи виробництва Бельгії є в наявності у всіх дитячих поліклініках

За інформацією ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», минулого тижня на ГРВІ та грип захворів 6071 одесит, з яких 74% склали діти у віці до 17-ти років. Триває епідемічний підйом захворюваності на ГРВІ та грип.

За даними моніторингу вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А і вірусів негріпозної етіології (аденовірус, риновіруси, коронавірус, парагрип та ін.).

З урахуванням епідемічної ситуації для запобігання поширенню грипу та ГРВІ, а також спалахів захворюваності в медзакладах наказом департаменту охорони здоров'я Одеської міськради з 20 грудня 2018 року введено обмежувальні заходи в міських лікувально-профілактичних закладах (масочний режим, вологе прибирання приміщень з деззасобами, ультрафіолетове опромінення, обмеження відвідування пацієнтів у стаціонарах).

Захворюваність на кір в Одесі продовжує залишатися на високому рівні. Інтенсивний показник захворюваності на кір становить 110,9 на 100 тисяч населення, що вдвічі перевищує минулорічний.

Станом на 27 грудня 2018 року в міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 34 хворих на кір, з яких 10 дітей.

Протягом 2018 року на кір захворіли 1256 одеситів, з яких 46,5% склали діти до 17-ти років. З усіх хворих на кір жодного разу не були щеплені переважна більшість - понад 85%.

У всіх дитячих міських поліклініках Одеси є вакцина КПК «Пріорікс» виробництва Бельгії, що забезпечує ефективний захист від кору, паротиту та краснухи. Вакцинація від кору в Україні проводиться у 12 місяців і 6 років. Діти повинні бути вакциновані при першій же можливості, коли настав час щеплення за календарем.

«Просимо всіх батьків максимально відповідально поставитися до питань безпеки дітей та захисту від інфекційних захворювань. Кір - це одна з найбільш заразних хвороб, яка не має специфічного лікування і викликає серйозне порушення імунітету, тому в дитини зростає сприйнятливість до інших інфекцій. Зараз діти йдуть на шкільні канікули, дитячі колективи роз'єднані - це чудовий час для вакцинації від кору, якщо ваша дитина не отримав щеплення згідно з календарем», - підкреслила начальник відділу охорони материнства і дитинства міського департаменту охорони здоров'я Ганна Луньова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: