Одеські правоохоронці обговорили зі старшокласниками проблему секстингу

Одеські правоохоронці обговорили зі старшокласниками проблему секстингу

Працівники ювенальної превенції Хаджибеївського відділення поліції провели профілактичну бесіду з учнями старших класів однієї з загальноосвітніх шкіл району

Все частіше підлітки потрапляють у ситуації, коли їхні відверті фото, у більшості випадків зроблені ними самими, масово поширюються, у тому числі через інтернет. Це має негативні наслідки як для самих дітей, так і для загального морального виховання  молоді. На жаль, нині випадки підліткового секстингу – сумна реальність.

Про це інформує прес-служба ГУ НП в Одеськый області, повідомляє «Главком».

На реальних прикладах правоохоронці розповіли школярам про ризики та можливі неприємні наслідки цього явища. 

В якості прикладу поліцейські навели ситуацію, коли зловмисники реєструються в соціальних мережах під виглядом підлітків і налагоджують із неповнолітніми дружні контакти в онлайн-іграх тощо. Вийшовши на дитину, якій бракує турботи та піклування в реальному оточенні, вони ведуть  з нею листування, будують довірливі стосунки, щоб потім, ставши «близькою людиною», виманити більш відверті світлини, ніж підліток зазвичай розміщує на своїй сторінці. Згодом така «дружба» може перерости в шантаж та погрози розповсюдження інтимної інформації. 

«Не можна боротися з цією проблемою самостійно, - порадили школярам правоохоронці. - Як тільки поведінка віртуального знайомого здасться підозрілою, не дайте йому можливості скористатися вашою довірливістю і використати її проти вас же. Прийміть найвірніше рішення - повідомте про те, що сталося, дорослим членам родини  і у поліцію».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: