Одеські правоохоронці затримали двох чоловіків, які виготовляли фальшиві гроші

Одеські правоохоронці затримали двох чоловіків, які виготовляли фальшиві гроші
Наразі поліція вирішує питання щодо обрання правопорушникам запобіжного заходу
Фото Нацполіція Одеської області

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років

В Одесі правоохоронці оголосили підозру двом чоловікам у виготовленні та збуті фальшивих грошей. Про таке повідомили у пресслужбі Національної поліції Одеської області.

За даними правоохоронців, наразі затримали двох чоловіків – 40-ка та 45-ти років. За версією слідства, підозрювані облаштували у своїй квартирі типографію для друку підробленої національної валюти номіналом 500 гривень. У поліції запевнили, чоловіки збували фальшиві купюри за півціни, аби «папірці» перебували в обігу під виглядом справжніх грошей.

У пресслужбі повідомили, 40-річний підозрюваний вже був судимий за аналогічний злочин, а 45-річний фігурант справи притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку та шахрайство.

Поліція провела обшуки в домівках чоловіків, там вони виявили підроблені гроші, їх макети, принтер, ультрафіолетовий детектор, фарбу та інше приладдя. Усі ці докази правоохоронці направили на експертизу.

Чоловікам закидають порушення ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України, а саме виготовлення або збут підроблених грошей. Якщо провину чоловіків доведуть, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Тим часом, у середу, 14 квітня, в селі Катюжанка Київської області невідомі підірвали банкомат, розташований біля магазину, та викрали понад 100 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: