Одеський губернатор Степанов пропонує будувати дороги за спеціальною формулою

Одеський губернатор Степанов пропонує будувати дороги за спеціальною формулою

Максим Степанов пропонує змінити підходи до ремонту доріг

Губернатор Одещини Максим Степанов пропонує по-іншому виділяти гроші на ремонт доріг

Очільник Одеської облдержадміністрації Максим Степанов пропонує ввести середньострокове планування ремонту доріг по всій країні - на 3-5 років. Крім цього, обов'язково встановити чіткі критерії розподілу коштів дорожнього фонду - за спеціальною формулою. Про це йдеться в його зверненні до бюджетного комітету Верховної Ради.

«У нас немає чіткої методики розподілу коштів по областях. Все робиться в ручному режимі. Як наслідок, Одеська область, наприклад, в 2018 році фактично отримає на дороги місцевого і державного значення з різних джерел трохи більше 1 млрд грн, а це - 1,5% грошей від усього дорожнього фонду країни», - заявив Степанов, коментуючи своє звернення до депутатів.

Як приклад, Степанов наводить ситуацію з так званим митним експериментом - коли 50% від перевиконання платежів повинні йти на ремонт доріг. Але з 2018 року це норму змінили. Так, в липні Одеська область повинна була отримати 206 млн гривень, а в реальності надійшло 5 млн гривень.

Губернатор додає, що також проблемою є постійна зміна правил при наповненні дорожнього фонду. «Потрібне стабільне джерело його формування, без щорічних змін законодавства», - упевнений Максим Степанов.

Він вважає, що формульну методику розподілу коштів потрібно розробити і затвердити додатково. А всі ці зміни - закріпити в Бюджетному кодексі. Вони дозволять більш ефективно і завчасно планувати ремонт доріг по всій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: