Одеський кінофестиваль змінить формат і пройде восени

Одеський кінофестиваль змінить формат і пройде восени

Одеський міжнародний кінофестиваль пройде восени в онлайн-форматі

Через пандемію коронавірусу Covid-19 і пов’язані з нею карантинні обмеження у всьому світі Одеський міжнародний кінофестиваль цього року вперше пройде в онлайн-форматі. Крім того, змінені дати проведення 11-го ОМКФ: фестиваль буде проходити не традиційно в липні, а восени - з 25 вересня по 3 жовтня 2020 року.

Крім онлайн-частини, у рамках фестивалю планується проведення в Одесі традиційного open-air кіноперформансу на Потьомкінських сходах.

Як відзначають організатори, у процесі підготовки до ОМКФ - 2020 року вони довгий час розглядали різні варіанти проведення 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Онлайн-формат є незвичайним для всієї кінофестивальної індустрії, але на сьогодні це оптимальна можливість дати глядачам те, чого вони чекають - кращі, якісні фільми з усього світу і фестивальну атмосферу. Програмний відділ кінофестивалю отримав понад тисячу заявок на участь. Тому планується, що навіть в онлайн-форматі в програмі Одеського міжнародного кінофестивалю традиційно будуть проходити всі програмні та позапрограмні покази, а також пройдуть майстер-класи і пресконференції. Крім того, в онлайн-форматі буде проходити індустрійна частина кінофестивалю Film Industry Office.

«Через пандемію, яка сколихнула весь світ, індустрія івентів змушена швидко приймати важливі рішення щодо запланованих на 2020-й рік заходів. Один за одним переносяться або скасовуються масштабні фестивалі та інші міжнародні кіноподії. Найбільший кіноринок світу FILMART у Гонконгу перенесено на серпень. Відмінено цьогорічний кінофестиваль у Локарно. На наступний рік відкладено кінофестиваль у Карлових Варах. Вже відомо, що Каннський кінофестиваль, який спочатку переносили на літо, також не відбудеться цього року. Ми адаптовуємось до нових реалій і не хочемо залишати наших глядачів без кіноподії, на яку вони чекають протягом року. Тож у 2020-му Одеський міжнародний кінофестиваль вперше у своїй історії відбудеться в онлайн-форматі», - говорить президент Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко.

Найближчим часом буде оголошений оновлений регламент 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: