Одеський припортовий завод зупинив виробництво карбаміду

Одеський припортовий завод зупинив виробництво карбаміду
Одеський припортовий завод

Керівництво заводу наголошує на тому, що уряд не створює умов для бізнесу

Одеський припортовий завод (ОПЗ) зупинив виробництво карбаміду на обох наявних на підприємстві агрегатах, повідомив перший заступник директора ОПЗ Микола Щуріков.

«Причина зупинки – брак складських площ для зберігання виробленого карбаміду», – вказав Щуріков у Facebook.

У коментарях до свого повідомлення керівник додав, що для зниження відпускної ціни на продукцію «потрібно знизити ціну на газ». Він додає, що «у випадку з ОПЗ це питання більше до уряду, який не створює умов для бізнесу, і газ у газовидобувній Україні на порядок дорожчий, ніж у більшості європейських країн, які газ не видобувають».

«Завод давно працює виключно за давальницькими договорами. Ми не знаємо, за якою ціною бере газ давалець, але якщо взяти ціну газу у НАКу («Нафтогаз України» – ред.), то собівартість виробництва однієї тонни карбаміду буде далеко за 250 доларів, тоді як сьогодні реальна експортна ціна карбаміду в нашому регіоні в районі 225 доларів», – зазначив Щуріков.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує чотири тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, – а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: