Перша громада на Одещині перейшла до Православної церкви України

Перша громада на Одещині перейшла до Православної церкви України
Парафіяни Свято-Димитріївського храму вирішили перейти до ПЦУ
Фото: Думская

Перехід засвідчили підписами парафіян

Першою православною громадою Одеської області, яка вирішила перейти з Московського патріархату в Православну церкву України, яка нещодавно отримала автокефалію, стали парафіяни Свято-Димитріївського храму села Пужайково Балтського району.

Як повідомив місцевий житель, батько одного з полонених українських моряків Віктор Сорока, рішення було прийнято ще на Різдво, 7 січня.

«Після літургії відбулися збори, і ми почали збирати підписи серед парафіян, зараз їх більше 300, ще пару днів - і буде 500-600. Ситуація така, що 90% парафіян - за перехід в Українську церкву. Сьогодні ж до нас приїжджав благочинний Московського патріархату і розповідав нам, що ми йдемо в підпорядкування туркам, що ми не повинні цього робити. Але люди не погодилися з його аргументами», - розповів «Думській» Віктор Сорока.

Зараз парафіяни очікують указу митрополита Епіфанія і призначення священика в їх прихід. Очікується, що це може статися вже на наступному тижні.

Раніше повідомлялося, що парафії в Одесі, Ізмаїльському, Окнянському і Ширяївському районах готуються перейти до Православної церкви України.

Нагадаємо, у Чернівецькій області ще 15 церковних парафій мають намір перейти від УПЦ Московського патріархату під патронат Православної церкви України.

Декілька днів тому громада на Хмельниччині перейшла до Помісної церкви. Священик УПЦ МП здав ключі та поїхав з села.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Як повідомлялося, попри погрози священиків Московської церкви, жителі села на Волині приєдналися до ПЦУ.

Також у Чернівецькій області ще одна громада приєдналася до Православної церкви України.

На Черкащині слідом за релігійною громадою села Скибин Жашківського району заявила про перехід від Московського патріархату до Православної церкви України громада села Охматів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: