Перша ракетка України, одеситка Світоліна вибула із Australian Open-2021

Перша ракетка України, одеситка Світоліна вибула із Australian Open-2021
Вона програла американці Джесіці Пегула 
фото: З відкритих джерел

Перша ракетка України, одеситка Еліна Світоліна (№5 у світовому рейтингу) завершила виступ на турнірі серії Grand Slam Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу, який триває в Мельбурні.

Вона програла американці Джесіці Пегула (№61 в світовому рейтингу), повідомляється в Twitter Australian Open.

«Для мене це не був хороший день, я допускала занадто багато помилок. Важко вибрати одну причину, чому так було. Думаю, що це було поєднання різних факторів. Пегула також зіграла досить добре, мені було важко знайти ритм. Сьогодні на корті я не відчувала себе дуже добре. Це мене засмучує, тому що до того я грала дуже здорово, а сьогодні по відчуттях був такий день, коли нічого не складалося в мою користь. Я не змогла це перебороти », – розповіла про поєдинок Світоліна.

Еліна Світоліна – найуспішніша спортсменка в історії українського тенісу, встановила багато національних рекордів, і серед жінок і серед чоловіків, зокрема зайняла найвищу серед українських тенісистів третю позицію у світовому рейтингу, єдина перемагала в підсумковому чемпіонаті року, єдина серед жінок досягала півфіналів турнірів Великого шлему в одиночному розряді тощо. Вона третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках. Двічі діставалася півфіналів на турнірах Великого шлема (2019) і чотири рази – чвертьфіналів (2015, 2017, 2018, 2019). Чвертьфіналістка Олімпійських ігор 2016 року. З Олімпійських ігор 2016 року до листопада 2019 року Еліна Світоліна вигравала всі матчі, в яких зустрічалася з поточними першими ракетками світу на момент гри, шість разів поспіль, обігравши Серену Вільямс, Анджелік Кербер (тричі) і Симону Халеп (двічі). Станом на серпень 2020 року 33 рази вигравала у тенісисток, що перебували у топ-10 рейтингу WT.

Еліна народилася 12 вересня 1994 року в Одесі в сім'ї спортсменів. Старший брат Юліан з 9 років займався тенісом, тому й Еліна почала займатися тенісом із чотирьох років. На одному з турнірів виступ 12-річної Еліни побачив бізнесмен із Харкова, який став її спонсором і, зокрема, оплачував її тренування. 2007 року, щоб забезпечити найкращі можливості для підготовки Еліни до міжнародних змагань, родина переїхала з Одеси до Харкова. Формально резиденцією Світоліної є Харків, хоча вона тренується й живе за кордоном. В Одесі та Харкові вона буває один-два рази на рік.

Нагадаємо, одеські фігуристи завоювали срібло на чемпіонаті України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: