Перший сучасний модернізований потяг Кишинів-Одеса прибув на одеський вокзал

Перший сучасний модернізований потяг Кишинів-Одеса прибув на одеський вокзал

У літній період даний потяг буде курсувати щодня

Модернізований пасажирський дизель-поїзд №642 / 641 сполученням Кишинів-Одеса, формування Залізниці Молдови, 30 березня вперше прибув на Одеський залізничний вокзал.

Оновлений потяг, модернізований на підприємстві «Electroputere» у місті Пашкани (Румунія), обладнаний кондиціонерами, автоматичною системою інформування пасажирів, доступом в інтернет, оснащений всім необхідним для подорожі пасажирів з обмеженими можливостями.

Потяг включає в себе чотири вагони з трьома класами комфортабельності. Час у дорозі становить 3,5 години. Поїзд буде ходити тричі на тиждень - по п'ятницях, суботах і неділях. Відправлення з Кишинева - 6.57, прибуття до Одеси - о 10.46. Зворотній рейс відправляється о 18.45 і прибуває в столицю Молдови в 22.27.

Планується, що в літній період даний потяг буде курсувати щодня. Зі свого боку, глава Одеської облдержадміністрації Максим Степанов висловив упевненість, що влітку цей рейс можна продовжити далі в курортну зону Одеського регіону - до селища Затока.

Присутній на церемонії прибуття поїзда генеральний директор ДП «Залізниця Молдови» Юрій Топале зазначив, що цей проект був початий ще в 2015 році, але через низку технічно і адміністративних причин його реалізація відкладалася.

Держсекретар міністерства економіки і інфраструктури Молдови Юліана Дрегелін підкреслила, що запуск цього став «ще одним доказом того, що Молдова і Україна - дві держави-партнера, які вміють знаходити компроміс і домовлятися».

Запуск даного рейсу став спільним проектом ПАТ «Укрзалізниця», ДП «Залізниця Молдови» і Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM).

«Ми разом з нашими партнерами по прикордонному і митному контролю працюємо для того, щоб зробити кордон максимально безпечною, щоб попередити будь-які незаконні перетину, але щоб при цьому громадяни в рамках закону могли пересуватися через кордон максимально комфортно», - заявив глава EUBAM Славомир Піхор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: