Пожежа у таборі «Вікторія»: до суду направили обвинувачення проти двох чиновників ДСНС

Пожежа у таборі «Вікторія»: до суду направили обвинувачення проти двох чиновників ДСНС
Наслідки пожежі в одеському дитячому таборі

Колишній керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та діючий інспектор підозрюються у службовій недбалості

У справі про пожежу в таборі «Вікторія» прокуратура Одещини направила до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців ГУ ДСНС в області.

Про це прокуратура Одещина повідомила на своїй сторінці у Facebook

«Слідчі прокуратури завершили досудове розслідування стосовно двох посадовців Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області», - йдеться у повідомленні.

Колишній керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та діючий інспектор підозрюються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Обвинувальний акт щодо вказаних осіб прокуратура Одещини направила до суду для розгляду по суті.

Обвинувальний акт стосовно інспектора ДСНС, який є обвинуваченим по справі пожежі в таборі «Вікторія» вже надійшов до суду, додає портал «Судова влада України».

Обвинувачений працює провідним інспектором районного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області. До його повноважень входить здійснення державного нагляду за додержанням і виконанням вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Сторона обвинувачення стверджує, що інспектор був обізнаний про порушення правил пожежної безпеки та можливі наслідки, проте не підготував та не склав відповідний рапорт, з яким мав би звернутись до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи комплексу «Вікторія». Крім того, не вжив заходів, направлених на приведення стану вказаного об’єкту у відповідність до правил пожежної безпеки.

Водночас на розгляді у суді перебувають обвинувальні акти стосовно директора та колишнього старшого вихователя дитячого табору.

На початку лютого прокуратура повідомила про підозру інспектору ДСНС за фактом пожежі у «Вікторії».

12 березня Київський районний суд Одеси продовжив утримання під вартою колишнього директора дитячого табору «Вікторія» Петроса Саркісяна до 11 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: