Пожежа у «Вікторії»: рятувальник заявив, що у таборі не було води та начальства

Пожежа у «Вікторії»: рятувальник заявив, що у таборі не було води та начальства

Масштабна пожежа у таборі «Вікторія» сталася у ніч на 16 вересня 2017 року

Фото: «Думская»

Командир підрозділу рятувальників зауважив, що працівники табору були охоплені панікою, ніхто не міг доповісти про проведену евакуацію дітей

Київський райсуд Одеси заслухав 20 грудня свідчення командира підрозділу ДСНС Сергія Бурдейного, який першим прибув на місце пожежі в дитячому таборі «Вікторія» 15 вересня 2017 року.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Мій підрозділ прибув на територію оздоровчого закладу першим - о 23 год. 40 хв. Але дерев'яний двоповерховий корпус №5, з якого не евакуювали, як з'ясувалось пізніше, трьох дівчаток, уже палав по всьому периметру. Оскільки температура горіння була дуже високою - зайти всередину приміщення було неможливо. Також виявилось, що у пожежній водоймі недостатньо води для організації гасіння пожежі - довелось шукати інше джерело і тягнути воду здалеку», - розповів свідок Бурдейний.

Крім того, зауважив командир підрозділу рятувальників, працівники табору були охоплені панікою, ніхто не міг доповісти про проведену евакуацію дітей. Марно він шукав когось із відповідальних, старших посадовців.

Зі свого боку, екс-директор закладу Петрос Саркісян заперечив покази свідка Бурдейного щодо неможливості скористатись пожежною водоймою для гасіння вогню.

Нагадаємо, відсторонений директор табору «Вікторія» Петрос Саркісян заявив, що прокуратура намагається всю провину за пожежу у таборі «Вікторія» почепити на нього.

Масштабна пожежа у таборі «Вікторія» сталася у ніч на 16 вересня 2017 року. Загорівся двоповерховий дерев'яний корпус, в якому знаходилися 42 дитини. Троє дівчаток загинули.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: