Пожежному інспектору, який не закрив табір «Вікторія», подовжили домашній арешт

Пожежному інспектору, який не закрив табір «Вікторія», подовжили домашній арешт

Леонід Бондар заявляє, що його роблять цапом-відбувайлом

Київський районний суд Одеси розпочав розгляд провадження стосовно інспектора ДСНС Леоніда Бондаря, який, за версією звинувачення, злочинно проігнорував грубі порушення правил пожежної безпеки в таборі «Вікторія», допустивши тим самим смерть трьох дітей.

28 березня відбулося попереднє судове засідання.

Інспектору ДСНС продовжили запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту і підтвердили, що він відсторонений від посади. Йому інкримінують злочин, передбачений 367-ю статтею Кримінального кодексу, - «службова недбалість». Бондар, вважає слідство, знав, що в «Вікторії» з пожежною безпекою твориться сущий жах, але не наполіг на закритті установи. Чи не звернувся до суду з відповідним позовом.

Леонід Бондар у судовій залі (фото: Думская)Леонід Бондар у судовій залі (фото: Думская)

Інспектор, стверджує, що його роблять цапом-відбувайлом. Правда, справжніх винуватців трагедії він називати не поспішає.

«Я від зауважень керівництву утримуюся», - заявив підсудний.

За його словами, він виявив у «Вікторії» 26 порушень, але зробити нічого не міг: начальство заважало.

Раніше «Главком» повідомляв, що на початку лютого прокуратура повідомила про підозру інспектору ДСНС за фактом пожежі у «Вікторії».

Нагадаємо, 12 січня суд в Одесі залишив екс-директора дитячого табору «Вікторія» Петроса Саркісяна під вартою ще на два місяці без права на заставу. На знак протесту Саркісян оголосив голодування.

У січні завершилося розслідування стосовно директора дитячого муніципального оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» Петроса Саркісяна, якого підозрюють у зловживаннях, що призвели до загибелі трьох дітей.

Як відомо, у ніч на 16 вересня в Одесі на території дитячого оздоровчого комплексу «Вікторія» сталася пожежа. Загорівся двоповерховий дерев'яний корпус, в якому знаходилися 42 дитини. Троє дівчаток загинули.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: