Правоохоронці розкрили схему розкрадання бюджетних коштів у порту «Южний»

Правоохоронці розкрили схему розкрадання бюджетних коштів у порту «Южний»

Більше 2 млн грн бюджетних коштів привласнили злочинці

Співробітники прокуратури Одеської області направили до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох представників злочинного угруповання, які за даними слідства, привласнили 2,3 млн грн коштів Державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний».

Про це інформує прес-служба прокуратури Одеської області, повідомляє «Главком».

«У серпні 2016 року посадовець держпідприємства організувала злочинну групу, до складу увійшли лише «перевірені» люди  - троє родичів та близькі друзі», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що під час розслідування правоохоронці з’ясували, що вказана посадова особа, використовуючи повноваження з розпорядження та управління майном, перераховувала співучасникам злочину кошти з бюджету під виглядом зарплати, виплат на утримання дитини тощо.

«Ці громадяни офіційно не працевлаштовані на підприємстві та не мають жодного відношення до його діяльності, тому відсутні підстави для нарахування їм виплат», - додають правоохоронці.

Завдяки спільній роботі прокуратури Одещини, УСБУ в області та слідчих ГУНП в Одеській області протиправну схему розкрито, а керівнику та іншим співучасникам злочинної групи повідомлено про підозру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: