Правоохоронці заарештували одесита, який збирав гуманітарку для бойовиків «ДНР»

Правоохоронці заарештували одесита, який збирав гуманітарку для бойовиків «ДНР»

Триває слідство

За клопотанням прокуратури Одеської області взято під варту 31-річного одесита, підозрюваного у фінансуванні терористичної діяльності. Про це інформує прес-служба прокуратури в Одеській області, повідомляє «Главком».

«У травні 2014 року цей чоловік, перебуваючи в Російській Федерації, вступив до гуманітарного батальйону «Новоросія», підрозділ «Калуга»», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що разом з іншими він декілька місяців збирав та отримував на території РФ продукти, одяг, спеціальне військове спорядження, лікарські засоби, що згодом доставляв на автомобілі бойовикам терористичної організації «ДНР» для підтримки їх протиправної діяльності.

«Для популяризації гуманітарної діяльності він приймав участь у створенні пропагандистських сюжетів, відео-звітів про доставку допомоги учасникам терористичної організації, що розміщувалися в Інтернеті», - додають правоохоронці.

Завдяки вжитим слідчо-оперативним заходам фігуранта злочину 23 січня затримали співробітники Управління СБУ в області на території Одеси.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Одеській області.

Фінансування тероризму, фінансове та матеріальне забезпечення окремого терориста, терористичної групи, організації карається позбавленням волі на строк до 8 років (ч. 1 ст. 258-5 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: