Президент відкрив на Одещині пункт пропуску «Паланка-Маяки-Удобне» (фото)

Президент відкрив на Одещині пункт пропуску «Паланка-Маяки-Удобне» (фото)
Глава держави розповів про зобов’язання перед ЄС

Одеську область із робочим візитом відвідав президент України Петро Порошенко

Глава держави спільно з прем’єр-міністром Молдови Павелом Філіпом та головою Одеської обласної державної адміністрації Максимом Степановим взяли участь у відкритті оновленого українсько-молдовського пункту пропуску «Паланка-Маяки-Удобне».

«Дуже важливо, що наші країни виконують свої зобов’язання, свою програму співпраці з нашими партнерами з ЄС, бо була домовленість, що роботи будуть виконані і запуск відбудеться саме в 2018 році. Одна перевірка паспортів замість двох, один спільний митний догляд, одна спільна база. І для простих людей це є елементом захисту їхніх прав, свобод, безпеки і одночасно це є надзвичайно ефективний захід для боротьби з контрабандою і з корупцією», – підкреслив Петро Порошенко.

Українсько-молдовський пункт пропуску для автомобільного сполучення «Паланка» розташовано за 60 км від Одеси на трасі «Одеса - Рені». Його розбудову було здійснено за рахунок коштів Європейського Союзу з бюджетом у 5 мільйонів доларів на території Республіки Молдова. Очікується, що за добу він пропускатиме до 6 тисяч осіб та до 2 тисяч одиниць транспорту.

Глава держави додав, що це реалізація програми «Східне партнерство» про інтегроване управління кордоном. Наразі Україні виділено додатково 4 мільйона євро для розбудови інфраструктури спільних пунктів пропуску, серед яких «Кучурган» та «Рені». 

Також Президент, Патріарх Філарет, священнослужителі та віряни провели спільний молебень у Свято-Успенському Храмі села Мирне Біляївського району. 

Окрім того, під час візиту Петро Порошенко оглянув оновлений гуртожиток покращеного типу для контрактників Військово-Морських Сил Збройних Сил України та поспілкувався з моряками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: