Пунктом обігріву на Куликовому полі в перший день скористалися більше трьохсот людей

Пунктом обігріву на Куликовому полі в перший день скористалися більше трьохсот людей
Пункт обігріву на Куликовому полі в Одесі

Позмінно, у пункті обігріву, чергують групи з шести волонтерів

На Куликовому полі в Одесі почав працювати пункт обігріву для бездомних. Намет, в якому всі нужденні можуть зігрітися та отримати гаряче харчування, розгорнула Міжнародна християнська місія «Нове життя».

У пункті позмінно чергують групи з шести волонтерів. Це чоловіки і жінки різного віку - від зовсім молодих до пенсіонерів. У разі необхідності чергові можуть викликати швидку або поліцію.

За словами волонтера Сергія, намет встановили позавчора ввечері і перші відвідувачі стали приходити вночі. Однак не всі були налаштовані миролюбно.

«Прийшов один бездомний вже добре «піддатий» і одного з собою такого ж привів, ми його впустили, а він вирішив продовжувати пити принесений з собою алкоголь. Попросили припинити або піти, він розкричався, але потім заспокоївся і прийняв наші правила», - розповідає Сергій.

Тут можна не тільки зігрітися і поїсти гарячого, але навіть постригтися.

«Даємо перше - суп, і друге - поживна каша з суміші круп», - розповів волонтер Павло.

Одночасно в наметі може розміститися до 100 чоловік і до обіду, за словами волонтерів, у них побували вже близько 300 нужденних.

«У нас прості правила - прийшов, зареєструйся, отримай їжу, сиди, їж, пий гаряче, але ніякого спиртного і сигарет», - пояснив Павло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: