Ремонт національної магістралі Одеса-Рені вимагають зупинити

Ремонт національної магістралі Одеса-Рені вимагають зупинити

Голови РДА Одеської області обурені вимогою зупинити ремонт траси Одеса-Рені

Припинити будівництво траси Одеса-Рені та взятися за дороги Арцизького і Саратського районів - з такою вимогою на мітинг під Одеською обладміністрацією вийшли місцеві жителі, прихильники народного депутата, члена партії «Наш край» Антона Кіссе.

Раніше, в Саратському районі, на півдні Одеської області, які протестують перекрили автомобільну трасу Одеса - Рені.

Акція, влаштована прихильникам народного депутата, викликала негативну реакцію з боку глав районів Одеської області, які вважають, що подібні дії можуть призвести до призупинення фінансування стратегічної траси міжнародного значення М15.

Зокрема, Глава Савранської РДА Віталій Свічинський на своїй сторінці у Фейсбуці написав: «А у нас дороги ремонтують лише тим, у якого «мітинг» більше? Так не питання, можемо помірятися з Бессарабією. Вибачте, але ми три роки чекаємо, коли закінчать ремонт траси Одеса-Рені».

Глава Подільської РДА Руслан Питак назвав акцію політичною: «Я не можу зрозуміти в чому обурення і навіщо перекривати дорогу? Адже з простими жителями Бессарабії я спілкуюся щодня і все шалено задоволені, що до Ізмаїла можна доїхати за 3 години, а не за 6 годин, як раніше, по дорозі, немов після бомбардування! Таких масштабних ремонтів не пам'ятають навіть старожили. І в чому винні водії та гості, що приїхали до нас з різних країн, які взяті в заручники на трасі Одеса-Рені в 40-градусну спеку? Може, відповідь на це знає той, хто ініціював і організував цей мітинг, Антона Іванович Кіссе?».

Глава Кілійської ОТГ Павло Бойченко висловив обурення вимогами зупинити фінансування траси Одеса-Рені.

«Пару слів з приводу сьогоднішнього «мітингу» жителів деяких районів Бессарабії перед ОДА!!! Особливе обурення сьогодні (думаю, не тільки у мене) викликало висловлювання одного з учасників «мітингу», який заявив, що треба припинити ремонт траси М15 і відремонтувати дороги в Тарутинському або Арцизькому районах. Закінчення ремонту траси Одеса-Рені, яка є міжнародною, чекають, як мінімум, 9 районів області. Це півмільйона жителів. Потрібно правильно розставляти пріоритети - відремонтувати магістральну трасу і потім вже займатися іншими дорогами. Це зрозуміло будь-якому першокласнику!»

В Арцизі так само назвали мітинг піар акцією народного депутата.

«Зима близько» або скоро вибори», - написав на своїй сторінці в Фейсбуці глава Арцизької РДА Сергій Парпуланскій.

«Вперше в області розпочато такий масштабний ремонт доріг. Дорога Одеса-Рені, обіцяна Петром Порошенко і Володимиром Гройсманом, змінюється з кожним днем. Більше 15 років наші дороги руйнувалися і не ремонтувалися. І за один-два роки їх не відновити. Дорога Сарата-Арциз-Тарутине дуже важлива для наших жителів дорога, як і Арциз-Болград або Татарбунари-Рассейка або інші знищені дороги нашої області і країни. Тоді давайте перекриємо всі дороги?», - пише Сергій Парпуланскій.

Позицію колег підтримали глави ще кількох районів Одеської області.

У свою чергу, губернатор Максим Степанов заявив, що ремонт доріг місцевого значення буде здійснюватися планово, після закінчення ремонту магістралі Одеса-Рені, та підкреслив, що напрямок Арциз-Сарата-Тарутине одне з пріоритетних, оскільки по ньому вже проведено тендер і розроблено проект.

Раніше, Президент України Петро Порошенко анонсував завершення ремонту траси Одеса - Рені в 2018 році

Про завершення ремонту траси Одеса-Рені в 2018 році заявив так само прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: