Рятувальники Одещини надають допомогу населенню у подоланні повеней

Рятувальники Одещини надають допомогу населенню у подоланні повеней

Бійці ДСНС України в Одеській області відкачують грунтову воду

У зв’язку з тривалими опадами та настанням періоду інтенсивного таїння снігу виникла загроза підтоплення важливих ділянок території населених пунктів області.

Особливо це небезпечно при підтопленні адміністративних об’єктів, трансформаторних підстанцій, водоводів і каналізаційних колекторів, житлових будинків та присадибних ділянок, які знаходяться в низовині, або поруч з річками та водосховищами.

Про це інформує відділ комунікації ДСНС України в Одеській області, повідомляє «Главком».

«З метою попередження порушення нормальних умов життєдіяльності населення рятувальники з використанням штатного пожежно-технічного обладнання та спеціальних засобів механізації залучаються до відкачування ґрунтової води і талого снігу з окремих ділянок території», - йдеться у повідомленні..

Також зазначається, що за добу, яка минула, пожежно-рятувальні підрозділи залучались для надання допомоги населенню в ліквідації підтоплень в житловому секторі м. Одеси, м. Чорноморська, м. Кілія.

09 березня в Кілійському районі о 11:49 рятувальники 23-ї державної пожежно-рятувальної частини були залучені до відкачування води з території прилеглої до житлових будинків на вул. Бєлінського. З використанням мотопомпи Stark WPT-80 було відчано 350 м. куб. води.

В Суворівському районі м. Одеси рятувальники 4-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідували підтоплення подвір’я приватного житлового будинку на 1-му Соляному провулку.

В м. Чорноморську о 16:15 рятувальники 22-ї державної пожежно-рятувальної частини були залучені до ліквідації підтоплення в с. Олександрівка на вул. Набережна. З території приватного домогосподарства за допомогою мотопомпи KS 80 TW Konner & Sohnen працівники ДСНС відкачали 100 м. куб. води. 
10 березня рятувальники 23-ї державної пожежно-рятувальної частини продовжували роботи по відкачуванні види з приватних домоволодінь в м. Кілія по вул. Гагарина, та вул. Миру. За допомогою мотопомпи Stark WPT-80 було відкачено 300 м. куб. води.

Стан гідрологічної обстановки та підтоплення території перебуває під постійним моніторингом оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в Одеській області. Своєчасно вживаються необхідні заходи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: