Школярам Одеської області розкажуть про безпеку в Інтернеті

Школярам Одеської області розкажуть про безпеку в Інтернеті

«Кібербезпека і захист дитини в онлайн-середовищі»

З нового навчального року в школах Одеської області введуть факультативні заняття із безпечного поводження дітей в Інтернеті. Про це повідомив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин під час регіонального семінару для країн Європи і СНД «Кібербезпека і захист дитини в онлайн-середовищі».

«З нового навчального року в школах Одеської області з'являться факультативні курси безпечної поведінки в Інтернеті. Важливо зробити Інтернет не тільки доступним для школярів, але й безпечним», — підкреслив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин.

Окрім того, за словами Сергія Колебошина, у деяких навчальних закладах Овідіопольського району та в місті Одеса тестують спеціальне програмне забезпечення, що гарантує безпеку школярів в мережі Інтернет. Проект реалізується спільно з Одеською
національною академією зв'язку імені Попова, на базі якого функціонує Міждержавний центр із захисту дітей у мережі Інтернет. Одним із завдань його роботи є надання технічної допомоги з обмеження доступу до нецільових ресурсів в Інтернеті у навчальних закладах.

Нагадаємо, наразі в Одеській області 91 школа на 100% забезпечена технологією WI-FI. Також у цьому році в регіоні буде на 100% завершено підключення шкіл до високошвидкісного Інтернету - наразі цей показник дорівнює 98%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: