Смертельна пожежа в одеському таборі: активісти встановили намети під стінами міськради

Смертельна пожежа в одеському таборі: активісти встановили намети під стінами міськради

У поліції заявили, що слідчими буде надано правову оцінку діям усіх учасників конфлікту

Близько 21:50 активісти встановили намети під стінами міськради. Про це повідомляє «Думська».

«Муніципали спробували їх прибрати. Спалахнула бійка», - пише видання.

Як повідомляє Радіо Свобода, під час останнього інциденту, після 21:00, муніципальна служба охорони не дала активістам встановити намети на Думській площі.

Раніше цього ж вечора у сутичках було використано сльозогінний газ (з обох сторін протистояння) та світлошумові гранати.

Відомості про конфлікт між активістами та правоохоронцями під стінами Одеської міськради внесено до ЄРДР, надається правова кваліфікація правопорушенням. Про це повідомляє в суботу ввечері прес-служба поліції Одеської області.

Там зазначили, що в суботу під час мирної акції на Думській площі виник конфлікт між правоохоронцями та активістами, що намагались потрапити до будівлі міськради.

«Виникла штовханина, яка супроводжувалась хуліганськими діями з боку активістів», - йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що слідчими буде надано правову оцінку діям усіх учасників конфлікту.

Тим часом, під мерією Одеси триває пікет. Люди вимагають викликати мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Зінаїду Цвірінько.

Найбільше обурення викликає той факт, що під час реконструкції табору в минулому році було нібито витрачено 11 мільйонів гривень на протипожежну безпеку та водопостачання. А під час гасіння пожежі, за заявами ЗМІ, в водоймі не виявилося води.

Раніше повідомлялося, що художній керівниці дітей, які загинули у пожежі в таборі Одеси, Тетяні Єгоровій повідомили про підозру і допитали.

«З'ясувалося, що загоряння почалося в її кімнаті, і вона була єдиним дорослим в згорілому корпусі», — розповіли батьки.

Нагадаємо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала безвісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне провадження.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що інформація про те, що на території санаторію «Вікторія» не працювали гідранти, не відповідає дійсності. Труханов стверджує, що згоріла будівля була екологічно чистою і мала вогнетривке покриття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: