Суд назвав дату розгляду справи мера Одеси по суті

Суд назвав дату розгляду справи мера Одеси по суті
Мера Одеси Геннадія Труханова звинувачують у створенні схеми для продажу приміщень заводу «Краян» 

( листопада колегія суддів залишила без задоволення всі понад 20 клопотань захисту Геннадія Труханова

Малиновський районний суд Одеси 14 листопада почне розглядати справу одеського міського голови Геннадія Труханова й інших посадових осіб по суті.

9 листопада колегія суддів залишила без задоволення всі понад 20 клопотань захисту міського голови Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голови постійної комісії з комунальної власності Василя Шкрябая, директора муніципального департаменту комунальної власності Олексія Спектора, його заступника Володимира Радіонова, директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Петра Загодіренка, директора ТОВ «Valton Group» Ігоря Кравченка і директора оціночної компанії «Брокбізнесконсалт» Галини Богданової.

Їх обвинувачують в створенні схеми для продажу приміщень заводу «Краян» за завищеною ціною, 185 мільйонів гривень, одеській міській громаді.

Суд залишив під арештом кошти ТОВ «Девелопмент Еліт», не став змінювати запобіжний захід ще двом обвинуваченим і не віддав заставу адвокатській конторі, що вносила його за одного з обвинувачених.

Суд також вирішив не закривати кримінальне провадження проти Богданової, на чому особливо наполягала сторона захисту. На думку обвинувачення, саме завдяки завищеній ціні і стало можливим незаконне збагачення посадових осіб Одеської міської ради і міського голови.

Раніше провадження проти Богданової було закрите, оскільки експертиза Міністерства внутрішніх справ з оцінки об’єкту не підтвердила, що його вартість була занадто високою. Проте справа була знову відкрита після клопотання прокуратури. За словами прокурора Спеціальної антикорупційної прокуратури Максима Кравченко, що веде «справу Труханова», експерти МВС не врахували ані стан об’єкту, ані ринкові ціни на подібні приміщення.

Сьогодні 92 зі 185 мільйонів гривень, які заплатили за приміщення нового центру адміністративних услуг, заарештовані правоохоронцями.

«Сьогодні відповідно до матеріалів кримінального провадження гроші, які були здобуті під час досудового розслідування, мають статус речового доказу. Вони були предметом заволодіння за нашою версією. 92 мільйони гривень, тому що саме такою була ринкова вартість цього приміщення», – заявив Кравченко.

Сам міський голова Одеси, коментуючи рішення суду і відмову задовольнити клопотання захисту, назвав нісенітницею обвинувачення проти себе.

«Клопотання адвокатів – це їхнє право, сьогодні важливо інше – прокурор подавав позов про стягнення 185 мільйонів гривень. В нього були ці побоювання, що гроші вкрали, а це взагалі казка якась. А сьогодні він відмовився від свого цивільного позову, напевно бачать, що нічого не вкрали», – заявив Труханов. Прокурор дійсно подавав цивільний позов, проте ще на попередньому засіданні самостійно подав клопотання про розглядання спочатку кримінального провадження.

Нагадаємо 26 жовтня підготовче засідання в справі щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова, його підлеглих та інших посадових осіб перенесли на 1 листопада – судді кілька годин слухали клопотання захисту і вирішили зробити перерву на кілька днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: