Суд відправив під домашній арешт екс-лідера одеського «Правого сектора» Стерненка

Суд відправив під домашній арешт екс-лідера одеського «Правого сектора» Стерненка

Сергій Стерненко

Фото: Думская

Суд прийняв рішення задовольнити клопотання прокуратури, яка наполягала на цілодобовому домашньому арешті строком на два місяці

Київський районний суд Одеси відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього лідера одеського осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка.

Про це повідомляє одеське видання «Таймер».

Суд прийняв рішення задовольнити клопотання прокуратури, яка наполягала на цілодобовому домашньому арешті строком на два місяці.

Стерненка підозрюють в тому, що в 2014 році він вимагав і отримував гроші від мережі магазинів «Поплавок», де психотропні препарати продавалися під виглядом корму для риб.

За версією слідства, в обмін на $6 тисяч щомісяця Стерненко гарантував магазинам відсутність проблем з представниками «Правого сектору», який він тоді очолював. Захист вимагав звільнити Стерненко з-під варти.

Як повідомлялося, Приморський суд Одеси 24 листопада арештував з правом внесення застави одеського активіста Сергія Стерненка. Сума застави визначена у 608 тис. грн. Арешт відбувся в рамках розслідування справи про заворушення в Одесі в міському саду 18 листопада.

Рішення суду про арешт ґрунтувалось в тому числі на показах голови Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, якому під час подій 18 листопада розбили голову. Шеф поліції стверджує, що активіст бив його ногами (за даними видання цього не було: громадський діяч вів пряму відеотрансляцію подій, і нічого такого на записові немає).

Губернатор Одещини Максим Степанов вніс заставу за Стерненка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: