Суд вирішив не знімати арешт з майна аеропорту «Одеса»

Суд вирішив не знімати арешт з майна аеропорту «Одеса»

Апеляційний суд Києва 16 липня 2018 року залишив без задоволення скаргу ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» і ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» про зняття арешту зі згаданих активів

Зазначене рішення набрало чинності, тому шанси на повернення майна територіальній громаді міста Одеса виросли, відзначено в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті НАБУ.

У повідомленні наголошується, що арешт на активи аеропорту «Одеса» накладено в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» (ч.3 ст.28, ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Як встановило слідство, в 2011 році, всупереч вимогам законодавства, відбулося відчуження комунального майна міжнародного аеропорту «Одеса» на користь суб'єктів господарювання. Сталося це в результаті створення Одеською міськрадою і ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» (кінцевими власниками якого на той момент були одеські підприємці) товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародний аеропорт« Одеса ». У статутний фонд даного ТОВ було передано майно КП «Міжнародний аеропорт «Одеса».

У створеному ТОВ місцева громада отримала частку в розмірі 25% акцій, решта 75% акцій відійшли приватним власникам.

В ході розслідування, детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на майно створеного ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса».

29 березня 2018 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про передачу нерухомого майна (загальною площею понад 65 тисяч кв. м) міжнародного аеропорту «Одеса» і 75% акцій компанії, яка ним володіє (ТОВ «Міжнародний аеропорт« Одеса ») в управління управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Протягом наступних місяців ТОВ «Міжнародний аеропорт« Одеса »і ТОВ« Одеса аеропорт девелопмент »безуспішно намагалися домогтися зняття арешту з згаданого майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: