Суддю, який заборонив одеський Євромайдан, виправдали

Суддю, який заборонив одеський Євромайдан, виправдали

Апеляційний суд Одеської області залишив апеляційну скаргу прокурора без задоволення

Апеляційний суд Одеської області відхилив скаргу регіональної прокуратури, підтвердивши виправдувальний вирок щодо судді Одеського окружного адміністративного суду Стеценка, якого звинувачували у винесенні завідомо неправосудної постанови.

Суддя Стеценко задовольнив позов виконавчого комітету Одеської міської ради про обмеження конституційних прав громадян на мирні зібрання та заборонив проведення в Одесі, в один і той же день і в одному і тому ж місці, будь-яких акцій і мітингів громадських організацій, які дотримувалися протилежних політичних поглядів щодо європейського вектору зовнішньої політики України, мотивуючи своє рішення загрозою виникнення зіткнень і заворушень і виникненням загрози безпеки громадського порядку під час проведення таких масових заходів.

Вироком Київського районного суду міста Одеси суддя був визнаний невинним і виправданий у зв'язку з відсутністю в його діях складу кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.375 КК України. Однак прокуратура Одеської області не погодилася з вироком районного суду і подала апеляційну скаргу, в якій просила вирок суду скасувати і призначити розгляд обвинувального акта в суді першої інстанції, посилаючись на допущені в ході досудового розслідування порушення вимог Кримінального процесуального Закону України.

Однак апеляційний суд визнав необґрунтованими доводи прокурора щодо незаконності вироку районного суду, оскільки в апеляційній скарзі прокурора висновки суду про відсутність в діях судді складу кримінального злочину фактично спростовують ті, що були, а скарга містила лише посилання на порушення органом попереднього розслідування вимог Кримінально-процесуального Закону України, допущені під час досудового розслідування.

Апеляційний суд Одеської області залишив апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а виправдувальний вирок районного суду без змін, оскільки в скарзі прокурора були відсутні будь-які докази на спростування висновків суду про відсутність в діях судді Стеценко складу кримінального злочину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: