Тимчасовий проїзд на ділянці Лісне-Ганнівка-Єлізаветівка облаштують в Одеській області

Тимчасовий проїзд на ділянці Лісне-Ганнівка-Єлізаветівка облаштують в Одеській області

У 2008 році транспортне сполучення села Лісне із територією України було фактично блоковано

У Тарутинському районі Одеської області забезпечують тимчасовий проїзд до сіл Лісне, Ганнівка та Єлізаветівка. Роботи планують завершити вже за місяць, їхня орієнтовна вартість становить 6,5 мільйонів гривень. Водночас, за розпорядженням голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова, завершується експертиза проекту на будівництво нової дороги у цьому напрямку. 

«Роками це залишалося гострим питання для кожного мешканця Ганнівки, Лісного та Єлізаветівки. У планах — вперше за роки незалежності побудувати дорогу до цих населених пунктів в обхід території Республіки Молдова. А поки завершується державна експертиза проекту, ми облаштовуємо тимчасовий проїзд. Все, аби забезпечити надійне сполучення сіл та їхню стабільну життєдіяльність», — підкреслив перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олександр Терещук.

Зазначимо, у 2008 році транспортне сполучення села Лісне із територією України було фактично блоковано. Причина — закриття проїзду на ділянці автомобільної дороги державного значення Т-16-44 Контрольно-пропускний пункт «Лісне» - Контрольно-пропускний пункт «Малоярославець-Перший», що проходить територією Республіки Молдова. У той період будівництво нової дороги припинили через відсутність фінансування.

Нагадаємо, будівництво та ремонт доріг — один із ключових пріоритетів Стратегічного плану дій голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова «Розумний регіон» на 2017-2019 роки. Торік в Одеській області було відремонтовано безпрецедентні 259 кілометрів автошляхів (зокрема, 139 кілометрів траси Одеса-Рені). Відремонтовано дороги Спаське-Вилкове та Кодима-Балта. У цьому році завершено ремонт автошляху Струмок-Шевченкове-Кілія, а також ремонт дев‘яти кілометрів дороги КПП «Кучурган»-Біляївка-Маяки-Овідіополь. З 1 червня також відкрито рух транспорту через новозбудований міст біля села Паланка. Будівництво дороги в об‘їзд Рені триває та знаходиться на фінальній стадії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: