Трьом екс-керівникам МВС в Одесі повідомили про підозру у «справі 2 травня»

Трьом екс-керівникам МВС в Одесі повідомили про підозру у «справі 2 травня»
2 травня 2014 року між прихильниками Євромайдану і представниками «антимайдану» відбулися масові зіткнення в центрі Одеси

Правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу

Генеральна прокуратура повідомила про підозру трьом колишнім керівникам підрозділів МВС в Одеській області у «справі 2 травня».

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Екс-чиновникам повідомили про підозру за статтею 364 Кримінального кодексу — «зловживання службовим становищем», та статтею 135 ККУ — «завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані…».

Правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

До суду вже скеровано справу щодо колишнього начальника ГУМВС України в Одеській області за обвинуваченням у трьох статтях та оголошено про підозру за трьома статтями.

Крім того оголошено у розшук заступника начальника ГУМВС України в Одеській області. На сьогодні скерували клопотання до Росії про екстрадиції останнього в Україну.

Нагадаємо, 18 вересня 2017 року суд виніс перший вирок у справі 2 травня. Ідеться лише про епізод у районі Грецької площі, де сталися перші зіткнення і загинули шестеро людей. Усіх 19 обвинувачених виправдали.

 «Справа 2 травня». 2 травня 2014 року між прихильниками Євромайдану і представниками «антимайдану» відбулися масові зіткнення в центрі міста й на Куликовому полі. Наслідком стала пожежа в Будинку профспілок. Того дня загинуло 48 осіб, більше 200 отримали поранення. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: