Труханов відзвітував перед одеситами за 2017 рік

Труханов відзвітував перед одеситами за 2017 рік
Геннадій Труханов

Одесу визнано містом з найкращим фінансовим становищем в Україні

Мер Одеси Геннадій Труханов відзвітував перед територіальною громадою, назвавши серед основних векторів розвитку міста у 2017 році соціальну спрямованість, розвиток економіки та поліпшення якості життя людей.

Про це повідомляє інтернет-видання «Апостроф»

«У місті триває робота з оновлення та модернізації всього міського господарства. Ми вже давно не латаємо діри, а підходимо до питання капітально: тепломережі, дороги, транспорт - все це повинно відповідати духу часу й потребам одеситів», - заявив він.

Труханов також зазначив, що за оцінкою Міжнародного центру перспективних досліджень Одесу визнано містом з найкращим фінансовим становищем в Україні.

На рейки спущені 10 нових модернізованих трамваїв, зроблених силами КП «Одесміськелектротранс», за маршрутами міста курсують 10 нових тролейбусів, придбаних за бюджетні кошти.

Також Одеса першою в Україні реалізувала проект співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо поповнення тролейбусного парку ще на 47 тролейбусів. Перші білоруські тролейбуси вже курсують маршрутами нашого міста. До речі, одеське комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» протягом більше 2 років утримує першість серед комунальних підприємств України.

За останні 3 роки капітально відремонтовано та відкрито 12 дошкільних навчальних закладів, відремонтовано 77 харчоблоків, капітально відремонтовано десятки шкіл.

У планах - відкриття в поточному році нової школи на вул. Маршала Говорова, 8, будівництво школи на 1 000 місць у Суворовському районі, а також реконструкція дитячого садка в пров. Каркашадзе й будівництво нового дитячого садка в районі парку Перемоги. І все це - незважаючи на непросту соціально-економічну ситуацію в країні.

Також Труханов розповів, що Одеса поки єдине місто в Україні, в якому запроваджено проект щодо безоплатного забезпечення медикаментами ургентних хворих (які потребують невідкладної допомоги) в перші 3 доби після госпіталізації до стаціонару.

Серед масштабних досягнень 2017 року мер назвав реставрацію Потьомкінських сходів, моста Коцебу, а Стамбульський парк - сьогодні це частинка історії та культури Туреччини в Одесі. На даний момент ведеться благоустрій Грецького парку. Його відкриття планується приурочити до Дня міста-2018.

Також Одеський міський голова розповів про масштабні інфраструктурні проекти, реалізація яких почалася в 2017 році. У центральній частині міста мережі теплопостачання відпрацювали як мінімум по 2 експлуатаційні терміни, а то й більше. Вперше за роки незалежності України було розпочато реконструкцію мережі, вже замінено понад 6 км труб. У цьому році робота продовжена. Очікуваний ефект від реконструкції теплотрас, яка проведена в минулому році, з урахуванням нинішніх цін на теплоносії складе більше 20 млн гривень на рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: