У лютому відбудеться остання спроба запуску Одеського припортового заводу

У лютому відбудеться остання спроба запуску Одеського припортового заводу

ОПЗ знайшов нового постачальника сировини

Робота Одеського припортового заводу (ОПЗ) буде запущена 1 лютого ц.р., сировину для заводу за давальницькою схемою забезпечить компанія «Енергетичний еквівалент».

Про це повідомив перший заступник генерального директора ОПЗ Микола Щурик.

«Змушений констатувати факт, що це остання спроба запуску ОПЗ. Якщо цей контракт не почне працювати можливості у подальшому відновити виробництво не буде. Ми практично втратили кваліфіковані кадри та вже не маємо достатньої кількості робітників для повноцінного виробничого процесу», - написав Щуріков .

В коментарі «Укрінформу»  він повідомив, що дирекція припортового заводу уклала договір з компанією «Енергетичний еквівалент», що позиціонує себе на ринку як постачальник імпортного газу, на постачання сировини для запуску нашого підприємства.

«Наразі «Енергетичний еквівалент» формує запаси газу для ОПЗ: планується, що 24 січня компанія здійснить оплату за переробку сировини, а 25 січня номінуватиме газ для роботи нашого заводу в лютому», - зазначив Щуріков.

Запустити агрегати з випуску аміаку і карбаміду планується 1 лютого, уточнив перший заступник директора ОПЗ.

Згідно з договірними зобов'язаннями, компанія «Енергетичний еквівалент» забезпечить завод сировиною для виконання 4-місячної виробничої програми.

За даними ЗМІ, компанія «Енергетичний еквівалент» готова транспортувати готову продукцію українським споживачам, оскільки має в своєму розпорядженні залізничний парк.

Як повідомлялося, ОПЗ простоює з кінця квітня цього року. Підприємство для відновлення роботи кілька разів намагалося залучити партнера для роботи за давальницькою схемою, проте марно. Останній компанії, яка перемогла в конкурсі на використання потужностей ОПЗ, проблеми почав створювати Фонд держмайна.

ОПЗ називає роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення роботи в умовах неуспіху спроб приватизації і накопиченої заборгованості за газ перед НАК «Нафтогаз України», що перевищує 1,5 млрд гривень.

Наприкінці листопада перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик заявив, що ОПЗ перебуває не просто в критичному стані, а в точці неповернення, за якою вже явно проглядається шлях до поповнення складів металобрухту за рахунок знищення заводу.

Нагадаємо, Фонд державного майна України розпочав процес приватизації перших 22 великих об'єктів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: