У Ренійському районі відкрили освітній медіа-простір

У Ренійському районі відкрили освітній медіа-простір

В Одеській області триває трансформація бібліотек

Культурно-освітній медіа-простір створено на базі Ренійської районної дитячої бібліотеки. Його обладнано комп’ютерами, HD-проектором, веб-камерою та сучасними меблями. Про це повідомив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин.

«В Одеській області триває трансформація бібліотек у сучасні медіа-центри. Мешканці району матимуть змогу скористатися тут вай-фаєм або провести час за книгою. І водночас у створеному приміщенні можуть відбуватися творчі зустрічі, лекції та майстер-класи. Таким чином, основні функції бібліотеки – культурна та освітня - зберігаються, але їх адаптовано до сучасних потреб», — підкреслив Сергій Колебошин. 

Для відкриття медіа-центру у приміщенні було проведено косметичний ремонт, закуплено столи та виставкові стенди. Окрім того, бібліотека отримала також комплект літератури для поповнення книжкового фонду.

Загалом до кінця року в Одеській області планується відкрити понад 10 таких сучасних просторів.

Нагадаємо, відкриття сучасних культурно-освітніх медіа-центрів на базі закладів культури передбачено Стратегічним планом дій голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова «Розумний регіон» на 2017-2019 роки. Кожен такий медіа-простір пристосовано для людей з інвалідністю. На придбання технічного обладнання спрямовуються кошти з обласного бюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: