У ВМС Британії назвали мету візиту розвідувального корабля до Одеси

У ВМС Британії назвали мету візиту розвідувального корабля до Одеси
Делегація Королівських ВМС в Одесі

Візит британського корабля триватиме до 22 грудня поточного року

До порту Одеси у середу, 19 грудня, прибув розвідувальний корабель HMS Echo Військово-морських сил Великобританії.

Про це повідомляє прес-центр командування ВМС Збройних сил України.

За словами голови делегації Королівських ВМС капітана 2 рангу Метью Воррена, візит корабля - це черговий крок Великої Британії на підтримку України. Також він наголосив на важливості об’єднання зусиль задля забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні.

Воррен висловив слова підтримки Великою Британією України та українських військових моряків, які знаходяться у полоні Російської Федерації.

«Сторони також обговорили поточну ситуацію у Азово-Чорноморському регіоні, напрямки двостороннього співробітництва та шляхи його удосконалення», - зазначили у прес-центрі.

У відповідь перший заступник командувача ВМС ЗС України віце-адмірал Андрій Тарасов зазначив, що це перший візит військового корабля до України після подій у районі Керченської протоки.

«Наша сила полягає саме в єдності і могутній підтримці країн-партнерів, а Велика Британія - одна з найперших, хто завжди приходить на допомогу і є надійним другом навіть у складних ситуаціях», - сказав Тарасов.

У командуванні ВМС додали, що візит британського корабля триватиме до 22 грудня поточного року.

Раніше повідомлялося, що після завершення візиту корабля HMS Echo відбудуться маневри типу PASSEX з флагманом Військово-морських сил України фрегат «Гетьман Сагайдачний». 

До слова, напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: