Уродженка Донецької області заправляла мережею борделів в Одесі

Уродженка Донецької області заправляла мережею борделів в Одесі

У Південній Пальмірі накрили мережу борделів: організаторів перевіряють на зв'язок із правоохоронцями

Правоохоронці провели в Одесі і Харкові спецоперацію із затримання членів організованої групи сутенерів.

Злочинну групу, яка займалася створенням місць розпусти, звідництвом та сутенерством, втягненням осіб у проституцію, викрили оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки НПУ і Служби безпеки України.

«Встановлюється причетність до кримінального бізнесу працівників правоохоронних органів, в тому числі - серед керівної ланки», - відзначили в управлінні внутрішньої безпеки.

В ході розслідування було встановлено, що група діє на території Одеси і Харкова, має чітке ієрархічне підпорядкування, стійкий характер організованості з розподілом функцій кожного з учасників, систематичним розширенням діяльності та відкриттям нових борделів, залученням в бізнес значного числа людей (повій, операторів Call- центрів, таких як модератори сайтів, водіїв таксі та приватних автомобілів, адміністраторів).

Організатором групи виявилася 31-річна уродженка Донецької області, мешканка Харкова.

«Жінка має широке коло знайомств, в тому числі і серед працівників правоохоронних органів. У разі необхідності вона зверталася до «покровителям» для вирішення проблем », - уточнили у відомстві.

Підозрювана мала в розпорядженні офіси в Одесі і Харкові, де працювали оператори, які брали телефонні дзвінки від клієнтів і координували діяльність місцевих борделів, а також модераторів сайтів, які створювали і розміщували відповідну рекламу.

В якості співорганізаторів секс-бізнесу виступала пара співмешканців - 38-річний уродженець Сумської області та 37-річна уродженка Харківщини. Чоловік підбирав сутенерів, розробляв схеми, плани, порядок та правила діяльності злочинної групи, звітував шефині про справи бізнесу і прибутку. Його співмешканка виступала в ролі так званої «мамки».

В результаті трійцю затримали і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Крім того, в офісах злочинної групи в Харкові і Одесі затримано їх «підлеглі», вилучено всю оргтехніку, десятки мобільних телефонів, сотні сім-карт, фінансова документація, паспорти і анкети повій, візитні картки борделів. Також затримані майже три десятка повій, на яких складено адміністративні протоколи.

Всього під час обшуків вилучено близько 25 тисяч доларів США і 50 тисяч гривень, отриманих в якості прибутку від незаконного бізнесу.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Найближчим часом фігурантам буде обрано запобіжний захід.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: