Ув'язнений, який розчленував інспектора Одеського СІЗО, жив у свинарнику без охорони

Ув'язнений, який розчленував інспектора Одеського СІЗО, жив у свинарнику без охорони
Затриманий вбивця

Злодій відбував покарання за умисне вбивство

Прокурор Одеської області Олег Жученко розповів подробиці загибелі жінки-інспектора СІЗО від рук 39-річного рецидивіста. Схоже, в слідчому ізоляторі йому створили всі умови для чергового злочину.

За словами Жученко, підозрюваний не «жив» у камері ув'язнення. Його особисті речі, документи та постіль знайшли в господарчому блоці свинарника. Судячи з усього, його там утимували.

Відомо, що в 2002 році чоловік був засуджений за умисне вбивство, зґвалтування і розбійний напад. Коли він вийшов на свободу, то довго там не затримався. З 2016-му рецидивіста знову затримали за розбійний напад. З тих пір він повинен був сидіти у СІЗО. А якщо бути точними, то його повинні були давно судити і відправити до в'язниці. Але, як відомо, в Україні вкоренилася мода не судити підозрюваних, а продовжувати їм терміни арешту і тримати в СІЗО. Поки з цією практикою не припинять, будуть виникати постійні проблеми різного роду (той же Закон Савченко приймався, щоб вирішити цю проблему, інша справа, що він створив ще більш серйозну і його довелося скасувати).

При розслідуванні з'ясувалося, що у підозрюваного були сокира і ніж. Як опинилася в  господарчому блоці 34-річна жінка-інспектор, невідомо. Нібито чоловік якось заманив її, а потім убив і розчленував. Експерти вивчають, чи було зґвалтування.

За фактом загибелі співробітниці СІЗО 17 серпня ГУ Нацполіціі Одеської області відкрило кримінальне провадження по п. 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) КК України. На співробітників СІЗО відкрито досудове розслідування за статтею «службова недбалість».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: