В Одесі малюкам з багатодітних і соціально вразливих сімей безкоштовно надають дитяче харчування

В Одесі малюкам з багатодітних і соціально вразливих сімей безкоштовно надають дитяче харчування

За рахунок міського бюджету понад 400 дітей раннього віку безкоштовно отримують дитяче харчування

У рамках реалізації муніципальної програми «Здоров'я» в Одесі за кошти міського бюджету проводиться забезпечення дитячим харчуванням дітей від народження до двох років з багатодітних та соціально вразливих сімей.

Щоб безкоштовно отримувати дитяче харчування для дитини перших двох років життя, багатодітній родині необхідно звернутися до свого дільничного педіатра в дитячій поліклініці з документами, що підтверджують наявність в сім'ї трьох і більше дітей. 

До соціально вразливих відносяться сім'ї, які наразі опинилися в складній життєвій ситуації, пов'язаній з важкими економічними умовами. Комісія дільничної педіатричної служби проводить обстеження умов проживання дитини та складає акт для безкоштовного забезпечення дитячим харчуванням дітей перших двох років життя. 
 
Діти від народження до 6 місяців забезпечуються молочними сумішами, діти від 6 місяців до року, після введення прикорму, - молочними сумішами і кашами, діти від року до двох років безкоштовно отримують каші. Розрахунок необхідної кількості сумішей і каш проводить дільничний педіатр з урахуванням віку дитини, її фізичних параметрів і потреб. Видача харчування проводиться щомісяця з розрахунку на місяць. 

У першому півріччі 2018 року за програмою «Здоров'я» безкоштовне дитяче харчування отримували 420 дітей перших двох років життя. На забезпечення дітей з багатодітних та вразливих сімей дитячим харчуванням у 2018 році з міського бюджету Одеси виділено 1 млн. гривень. 
 
Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, найкращим способом забезпечення дітей раннього віку необхідними для росту і розвитку поживними речовинами є природне вигодовування. Однак у ситуаціях, коли з яких-небудь причин грудне вигодовування стає неможливим або недостатнім, для підтримки багатодітних та економічно вразливих сімей дитяче харчування для дітей раннього віку в Одесі надається безкоштовно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: