В Одесі поліцейські склали протокол на чоловіка з георгіївською стрічкою на одязі

В Одесі поліцейські склали протокол на чоловіка з георгіївською стрічкою на одязі
В Одесі оштрафували чоловіка з георгіївською стрічкою на одязі

Чоловіка зупинили, коли він йшов Алеєю Слави в Одесі

В Одесі на Алеї Слави поліцейські зупинили чоловіка з георгіївською стрічкою на одязі. Про це повідомила пресслужба поліції Одеської області.

«За використання забороненої символіки у Приморському відділі поліції на 29-річного одесита склали протокол за ст. 173-3 (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2017 році Верховна Рада ухвалила закон 2987 «Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки».

Закон встановлює відповідальність за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення. Зокрема, йдеться про показ георгіївської (гвардійської) стрічки під час масових заходів (мирних зібрань), зображення на плакатах, наліпках, листівках, носіння на одязі, речах, кріплення на автомобілях, використання в сучасних творах мистецтва, використання засобами масової інформації тощо. Вказані дії тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення

Нагадаємо, у суботу, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Медведчук та Бойко у карантин влаштували мініходу «Безсмертного полку». У Київ 9 травня в’їхала військова колона на чолі з Бойком і Медведчуком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: