В Одесі прийнято рішення про підтримку бізнесу в період карантину

В Одесі прийнято рішення про підтримку бізнесу в період карантину

Місце влада на період дії карантину звільнила суб'єкти господарювання від договірних зобов'язань

26 березня 2020 року на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради прийнято низку рішень, спрямованих на підтримку суб'єктів підприємницької діяльності.

Так, суб'єкти господарювання, які змушені зупинити свою роботу на період дії карантину та режиму надзвичайної ситуації, звільняються від плати за тимчасове користування місцями для розміщення тимчасових споруд та елементів вуличної торгівлі (оренда твердого покриття), що перебувають у комунальній власності територіальної громади Одеси.

Таке рішення не поширюється на суб'єктів господарювання, які здійснюють в Одесі роздрібну торгівлю: продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікувальними засобами, виробами медичного призначення, засобами зв'язку; ведуть банківську, страхову та торговельну діяльність, а також діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Також з 17 березня на період дії карантину та режиму надзвичайної ситуації суб'єкти господарювання, які сьогодні не працюють, звільняються від плати за розміщення відповідної реклами на торговельних точках (вивісок). Оператори рекламного ринку звільняються від плати за об'єкти (борди, сітілайти і т.д.), на яких розміщується соціальна реклама або не розміщується реклама взагалі.

Крім того, 17 березня були внесені зміни до Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні», згідно з якими суб'єкти господарювання, вимушені зупинити свою діяльність на період карантину (форс-мажорні обставини), звільняються від сплати оренди за користування відповідним приміщенням комунальної або державної власності. Таким чином, у березні буде нарахована орендна плата тільки за ті дні, які не підпадають під дію форс-мажорних обставин, тобто з 1 по 16 березня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: